BioVital konjski gel - Pferdebalsam gel - 500 ml (C-200141)

BioVital konjski gel - Pferdebalsam gel - 500 ml (C-200141)

4 noži in keramični lupilec - Möller Switzerland

Set nožev s keramično prevleko Möller (MR-KS-5PCR)

Set nožev s keramično prevleko Möller (MR-KS-5PCBL)

Möller predstavlja komplet nožev s keramično prevleko. V kompletu so 4 noži in keramični lupilec za sadje ali zelenjavo!

8,50 €
Razpoložljivost: Ni na zalogi
SKU
MR-KS-5PCBL

Ni na zalogi

Noži so eden najpomembnejših pripomočkov v kuhinji. Zato morajo biti karseda kvalitetni, da bodo dobro služili svojemu namenu.

Möller noži s keramično prevleko zagotavljajo, da bo vaše delo z noži v kuhinji enostavno in hitro, kakovost dela pa ne bo trpela!

Noži imajo ergonomsko oblikovane ročaje, ki so prevlečeni s silikonom, kar zagotavlja dober oprijem. Tudi, če nož primete z mokro roko, vam ne bo zdrsel!

Rezila nožev so prevlečena s keramično prevleko, ki deluje antibakterijsko in proti prijemanju. Na navadnih nožih se lahko zgodi, da zaradi ostankov pride do rasti bakterij in plesni. Na antibakterijski keramični prevleki se to ne bo zgodilo! Hkrati prevleka zagotavlja, da se na nož hrana ne bo prijela!

Pod keramično prevleko se skriva trdno in kakovostno nerjaveče jeklo, ki je lasersko brušeno do popolne ostrine. Nož bo tako zlahka zdrsel skozi še tako zahtevno hrano.

V kompletu prejmete:
- veliki kuharski nož (20 cm rezilo + 13 cm ročaj)
- nož za razkosavanje (20 cm rezilo + 13 cm ročaj)
- večnamenski nož (12 cm rezilo + 12 cm ročaj)
- nož za lupljenje (8 cm rezilo + 12 cm ročaj)

- kot darilo je v kompletu še keramični lupilec!

Vzdrževanje nožev

Noben nož ne bo večno ostal oster. Celo najtrši in najkvalitetnejši material se s časoma obrabi in poškoduje. Kvaliteta noža se odraža tudi s tem, da nož ostane dlje časa oster, ko pa izgubi ostrino, se ga da hitro in kvalitetno nabrusiti.

Uporabljajte nože, ki so primerni za določena opravila

Boste sekljali, rezali, ga uporabljali na prostem, odpirali pločevinke…? Za vsako opravilo uporabite nož, ki je za to namenjen. Če boste z nežnim rezilom odpirali pločevinke, ga lahko zelo hitro poškodujete ali celo uničite.

Deska za rezanje

Nikoli ne režite na jeklenih površinah, posodah, steklu, keramiki, marmornem pultu ali čem podobnem. Uporabljajte zgolj in samo lesene deske ali deske iz umetnih materialov, ki ne škodujejo rezila nožev.

Strganje

Narezanih živil z deske v posodo nikoli ne strgajte z rezilom noža, saj ga s tem uničujete. Nož raje obrnite in strgajte s hrbtno stranjo.

Čiščenje

Za čiščenje vaših nožev NIKOLI ne uporabljajte pomivalnega stroja. Vroča voda in agresivni detergenti zmanjšujejo ostrino noža. Nož že med samim delom nekajkrat obrišemo s krpo, na koncu ga lahko pomijemo z mlačno vodo, nekaj detergenta in mehko gobico. Po čiščenju nož zelo temeljito obrišemo saj mora biti popolnoma suh preden ga pospravimo. Vsako daljše zadrževanje noža v vlagi lahko močno poškoduje rezilo. Nož lahko vsake toliko časa namažemo z oljem.

Shranjevanje nožev

Nože shranjujte v lesenih blokih, profesionalnih kovčkih ali etuijih. Nikakor pa nožev ne shranjujte v predalih, skupaj z ostalim priborom saj se med odpiranjem predala rezilo lahko poškoduje z udarjanjem ob druge kovinske predmete. Odsvetujemo tudi hranjenje v usnjenih krpah, saj usnje zadržuje vlago, to pa škoduje rezilu noža.