Rezalnik nožek in raukoščičevalec

Rezalnik 3 v 1 Tripe Slice (VEN-517070)

magnetno-drzalo-za-noze-magnetic-knife-holder-(VEN-MKH48)

Magnetno držalo za nože 48,3 cm dolžina (VEN-MKH48)

Keksomat - Aparat za izdelavo keksov

Koda artikla: VEN-033165

Keksomat ima na notranjem vodilu zobce, s katerim lahko regulirate količino mase ki gre ven tako da lahko v tem keksomatu uporabljate tudi tršo maso. Keksomat je v celoti iz kovine-železa tako da ob uporabi ne rabite skrbet da bi vam pri vodilih razpadel.

Aparat - Keksomat oziroma stiskalnica za piškote je pripomoček, ki ga napolnimo s testom, nato pa skozi disk z luknjicami iztisnemo testo, ki se glede na razporeditev in obliko luknjic oblikuje v najrazličnejše podobe – od srčkov do venčkov in rožic. Prav tako lahko stiskalnico uporabimo za okraševanje peciva, saj je z njo možno tudi brizgati gostejše sladkorne mase in marcipan – ni pa je možno uporabljati namesto slaščičarske vrečke v primeru, ko želimo na primer pisati na torte s čokolado.

12,50 €
Razpoložljivost: Ni na zalogi
SKU
VEN-033165

Ni na zalogi

Nasveti za uporabo:

Največ piškotov se speče v decembru, zato vam bodo prišli nasveti za uporabo keksomata ali aparata za piškote v prazničnih časih zagotovo prav. Delo s stiskalnico sicer ni težko, je pa potrebno nekoliko vaje, da se naučiš, kakšno testo je za stiskalnico primerno (na primer do kakšne trdote pustiti masleno testo počivati v hladilniku), kako močno pritisniti ročaj, da bo piškot primerne velikosti, kako iztisniti sladkorno maso v obliko z več povezanimi pritiski na ročaj, koliko stisniti ročaj, da ne bo krof napolnjen z marmelado niti preveč niti premalo…

Vzemite si čas! Ko se boste stiskalnice navadili, boste z njo delali zelo hitro, če se z njo šele spoznavate, pa imejte dovolj časa za pripravo, branje navodil in izbiro recepta.
Uporabljajte zgolj recepte, primerne za delo s stiskalnico. Da boste lahko testo lepo iztisnili ter se bo lepo prijemalo na pekač, mora biti prave trdote in vsebovati ravno prav maščob. Ne uporabljajte testa, v katerem so dodatki kot rozine, semena in oreški.


Pekača ne namastite – testo, ki se uporablja za stiskalnice, se običajno lepo prijema na pekač, ki ni namaščen, prav tako pa se ne prime na pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko.
V stiskalnici naj ne bo zraka. Ko stiskalnico polnite s testom, ga z žlico pritisnite v cev, da bo zraka čim manj. Nato stiskalnico zaprite in nekajkrat pritisnite ročaj za iztiskanje, da testo potisnete proti odprtini, šele nato pa pričnite delati piškote.

Stiskalnico postavljajte na pekač navpično in jo nanj dobro pritisnite, preden stisnete ročaj. Tako se bo piškot lepo prijel na pekač in bo enakomerne debeline. Stiskalnice ne dvignite takoj, ko izpustite ročaj – počakajte še sekundo, da se piškot dobro prime in odtrga od testa v notranjosti aparata.

Testo naj ne bo preobilno. Pogosto je testo, ko ga iztisnemo na pekač, videti, kot da piškot ne bo držal skupaj – a piškoti dobijo svojo pravo obliko šele med peko. Če boste iztisnili preveč testa, bodo piškoti med peko narasli in izgubili želeno obliko – postali bodo navadni okrogli piškotki.

Med piškoti naj bo dovolj prostora, saj bodo med peko narasli. Če v receptu ni navedeno, koliko naj bodo narazen, jih v prvi pekač stisnite tako, da je med njimi 3 cm prostora. Za naslednji pekačpa boste že videli, koliko prostora je v resnici potrebno.

Piškote je dobro popolnoma ohladiti, preden jih odstranite iz pekača. Piškoti, ki jih pripravljamo s stiskalnico so običajno precej krhki, dokler so vroči, zato se lahko zdrobijo. S pekača jih hladne dvignite s tanko kovinsko lopatico.
Stiskalnico po uporabi temeljito očistite. Aparat ima veliko delov, zato lahko to vzame kar nekaj časa, vendar je nujno, da ste temeljiti. Ker so vsi deli stiskalnice iz nerjavečega jekla, jo lahko pomivate v pomivalnem stroju, vendar manjše dele naložite v košarico za jedilni pribor, da se ne izgubijo.

Ne pozabite, da bo pri pomivanju v stroju potrebno vzmet stiskalnice naoljiti pogosteje kot običajno – uporabite jedilno olje.

V paketu prejmete:

- 1 stiskalnico za piškote
- 10 jeklenih nastavkov za piškote
- 4 silikonske nastavke za iztisk mase