Product was successfully added to your shopping cart.
02 620 54 34 in 051 228 281 (do 22. ure)
0item(s)

Vaša košarica je prazna

  • Čajnik iz nerjavečega inox jekla Čajnik iz nerjavečega inox jekla
  • piskajoči čajnik piskajoči čajnik
  • čajnik iz inox jekla z bakelitno ročko čajnik iz inox jekla z bakelitno ročko
  • Čajnik 2,7L Peterhof (PH-15505) Čajnik 2,7L Peterhof (PH-15505)

Čajnik 2,7L Peterhof (PH-15505)

Hiter pregled

Čajnik iz nerjavečega INOX jekla (rostfrei) Peterhof s sistemom za izpust pare prostornine 2,7 L. Čajnik je iz kvalitetnih materialov z bakelitno ročko, ki se ne segreva. Čajnik pri vrenju zapiska.

Zaloga: Na zalogi

10,50 €

Opis izdelka

Že dolgo je znano, da imata tako kava kot čaj poživljajoč učinek, in sicer zaradi kofeina, ki ga vsebujeta oba napitka. Poleg kofeina pa oba vsebujeta tudi vitamine in minerale, vendar se te vrednosti precej razlikujejo, prav tako pa so vrednosti različne glede na to, ali pijemo zeleni ali črni čaj.

Kofein v čaju se veže na čreslovine, tako da deluje povsem drugače kot kofein v kavi. Kofein v čaju ne deluje neposredno na srce in krvni obtok, temveč prek boljše prekrvavitve možganov in povečane izmenjave možganske tekočine vpliva na možgane in centralni živčni sistem. Tako lahko pojasnimo občutno povečanje koncentracije in reakcijske sposobnosti po pitju čaja. V nasprotju s čajem pa deluje kofein v kavi neposredno na srce in krvni obtok. Tako se nam pri pitju kave dvigne utrip in zviša krvni tlak. Kofein v kavi namreč  blokira receptorje snovi, imenovane adenozin, ki sicer spodbuja spanje. Raven adenozina čez dan narašča. Z blokiranjem receptorjev adenozina se kofein zoperstavi zaspanosti, zaradi česar se ljudje počutijo bolj budni in pozorni.

Razlike med kavo in čajem pa se ne končajo pri kofeinu. Čaj za razliko od kave vsebuje bistveno več vitaminov in mineralov in je znan po svojih zdravilnih učinkih. Razlike pa se pojavljajo tudi pri različnih vrstah čaja. Zeleni čaj vsebuje precej več vitaminov kot črni čaj, kava pa za razliko od čaja vsebuje le malo vitaminov. V čaju najdemo veliko karotena, vitaminov A, D, B1, B2, ter vitamina E in C. V kavi pa se nahajata le manjši količini vitaminov B2 in E.

Se pa v vseh naštetih poživilnih napitkih nahaja precej mineralov. Tako povsod najdemo kalcij, fosfor, železo, natrij in kalij. Kava na primer vsebuje približno 2- do 3-krat manj kalcija, fosforja in železa kot čaj, vsebuje pa približno enako količino natrija in kalija. Tudi tu pa prihaja do razlik med zelenimi in črnimi čaji, saj zeleni vsebujejo občutno več navedenih mineralov kot črni čaji.

Tako na podlagi vsega povedanega še vedno velja, da je čaj najbolj primerno poživilo, saj ima izredno veliko pozitivnih učinkov na naše zdravje, kar še posebej velja za vse vrste zelenih čajev. Je pa seveda sama izbira odvisna tudi od življenjskega stila in navad posameznika.

Čajnik iz nerjavečega INOX jekla (rostfrei) Peterhof s sistemom za izpust pare prostornine 2,7 L. Čajnik je iz kvalitetnih materialov z bakelitno ročko, ki se ne segreva. Čajnik pri vrenju zapiska.

Primeren za vsa grelna telesa, TUDI ZA INDUKCIJO!!

Značke

Uporabite presledek za ločevanje med oznakami. Za fraze uporabite enojne narekovaje (').