Futzuki masaža stopal

Podloga z učinkom refleksne masaže stopal

Očala za boljšo vidljivost

Očala RedShift - za prosti čas in boljšo vidljivost

Ekonom lonec 13L - Perfect Home

Koda artikla: PH-92122

61,90 €
Razpoložljivost: Ni na zalogi
SKU
PH-92122

Ni na zalogi

13- Literski Perfect Home ekonom lonec za kuhanje, primeren za vsa grelna telesa

Ekonom lonec iz nerjavečega jekla 18/10 proizvajalca Perfect Home zagotavlja hitro kuhanje vseh jedi, ki za pripravo sicer zahtevajo veliko časa (govejo juho lahko pripravite v dobre pol ure), s čimer pomaga tudi varčevati z energijo. Kuhanje v ekonom loncu lahko čas kuhanja zmanjša celo za 70%, kar je odvisno od nastajanja vodne pare. Ta zaradi zatesnjenega pokrova ne uhaja iz lonca oziroma se skozi ventil izloča le minimalno – ventil paro izpusti, da ne bi tlak v loncu narasel preko dovoljene meje.

Pri kuhanju v ekonom loncu ali loncu na zvišan pritisk se živila kuhajo v manj vode, saj zaradi pare ni potrebno, da jih v vodo potopimo. Vode mora biti zgolj toliko, da se lonec napolni s paro (nikoli pa voda ne sme presegati na loncu označenega najvišjega dovoljenega nivoja). Zaradi tega voda ne izpere vitaminov in mineralov, ohrani pa se okus in barva – živila so obdana s paro in ne kisikom, zaradi katerega bi barvo izgubila.

Ker je kuhanje krajše, pri zelo visoki temperaturi in z manj vode, se ohrani več hranljivih snovi, vitaminov in mineralov, poleg tega pa sta boljša tudi okus, barva in vonj živil – živila pri takšnem kuhanju zaradi odsotnosti kisika namreč ne oksidirajo, saj je ekonom lonec hermetično zaprt, zrak pa se iztisne.

Lonec na zvišani tlak pa ima še eno prednost – deluje tudi kot sterilizator. Ker se hrana kuha pri tako visoki temperaturi, se namreč uničijo virusi in bakterije.

Lastnosti:
- visokokakovostno nerjaveče jeklo
- sendvič dno zagotavlja enakomerno porazdelitev toplote
- za vse vire toplote: plin, elektrika, steklokeramika, halogen in indukcija
- merilo za odmerjanje količin v notranjosti
- ventil za tlak
- varno odpiranje ventila

- Kapaciteta: 13 L

Varnostni napotki:

1. Polnjenje lonca

Lonec ima kapaciteto 13L, vendar ga zaradi varnosti ne smete napolniti do konca! Vsako živilo se med segrevanjem razširi in zaradi tega lonec ne sme biti napolnjen do vrha! Minimalno polnjenje mora biti vsaj 1/4 kapacitete lonca! Priporočamo maksimalno polnjenje do 2/3 kapacitete lonca. Pri kuhanju živil, ki vzkipi ali se med kuhanjem zelo poveča (riž, mleko,...) svetujemo polnjenje do 1/2 kapacitete lonca!

2. Zapiranje lonca

Pokrov zaprete na lonec z potegom ročaja. Pokrov vstavite v lonec. Pokrov naj se tesno prilega! Preden postavite lonec na grelno telo preverite, če ste pokrov res dobro zaprli!

3. Izpust pare in odpiranje pokrova

V loncu se med kuhanjem ustvari velik pritisk!

Zelo počasi dvignite ventilček za izpust pritiska in počasi izpuščajte paro - bodite zelo previdni, para je segreta na več kot 100°C!